Uitleg Gerechten van BP Catering Nieuwegein
Voor onder meer de kleine en grote indische rijsttafels kiest u uit onderstaande gerechten.
Voor onder meer de kleine en grote indische rijsttafels kiest u uit onderstaande gerechten.
Soep |
Rijk gevulde maaltijdsoep. De bouillon wordt getrokken van maïskip. Het vlees van de kip wordt samen met andere ingrediënten zoals: groente, ei, ebakken uitjes en soeoen (rijstvermicelli) apart geserveerd, zodat u de soep zelf kunt samenstellen.
Rijst en bami |
Gestoomde witte rijst. Bij onze rijsttafels serveren wij standaard pandan rijst vanwege zijn uitgesproken smaak. Deze rijst verkrijgt deze smaak door de pandan plant die speciaal voor deze rijstsoort om de rijstvelden zijn geplant.
Gele rijst, gaar gestoomd met santen (kokosmelk). De gele kleur van de rijst is afkomstig van de kuning wortel. Dit gerecht wordt in de Molukse keuken in het bijzonder bij feestmaaltijden geserveerd.
Kleefrijst in zakjes gegaard en in blokjes koud geserveerd.
Mie gevuld met groenten en vlees, gearomatiseerd met Chinese ketjap en rijstwijn.
Vegetarische bami op aanvraag leverbaar.
Mie gevuld met extra veel groenten en vlees, gearomatiseerd met Chinese ketjap en rijstwijn.
Vegetarische bami speciaal op aanvraag leverbaar.
Groenten |
Zeer fijn gesneden wortel en sperziebonen gewokt in een boemboe met zoetzure uitjes en augurkjes.
Komkommer met ananas in zoetzuur.
Fijngesneden sperziebonen gegaard in een boemboe.
Verschillende groenten gegaard in een boemboe en santen.
Verschillende groenten gegaard in een boemboe en santen.
Diverse zomergroenten, zonodig geblancheerd. Wordt geserveerd met ei, gebakken uitjes en pindasaus.
Tahu en tempé |
Tahu met tempé gefruit in boemboe.
Tahu is gemaakt van sojamelk en stremsel waardoor er een soortkaas ontstaat.
Tempé is gefermenteerde sojabonen.
Tahu met tempé gefruit in boemboe.
Tahu is gemaakt van sojamelk en stremsel waardoor er een soortkaas ontstaat.
Vlees en visgerechten |
Varkensvlees gekruid met djahé en ketjap.
Op houtskool geroosterd, gemarineerd varkensvlees aan een stokje geregen. 3 stokjes per persoon
Rundvlees gegaard in boemboe van o.a. ketoembar, djinten, salamblad en tamarinde.
Kip gekruid met kuning en kemirinoten.
Kip gekruid met kuning en kemirinoten.
Hard gekookte eieren in een milde pittige saus.
Droog gebakken moten makreel met een sambal ketjapsaus.
Gerookte makreel in stukken wordt gegeten met een zoetzure ketjapsaus met fijn gesneden verse groenten.
Bijgerechten |
Bestaande uit kroepoek, emping, gebakken uitjes, seroendeng en diverse sambals.
Dessert |
In een licht deeg gefrituurde bakbanaan, 3 per persoon.
Verschillende soorten vers fruit fijn gesneden op een lichte siroop.
Een mild pittige vruchtensalade met een zoete ondertoon, lekker in de zomer.
Goudgele koek van maïsmeel in santen gegaard met het aroma van pandan.
Dun gelaagde kruidkoek bestaande uit een neutraal zoet beslag afgewisseld met een donker beslag van nootmuskaat, kardemon, kaneel en kruidnagel.
Borrelhapjes |
Halfronde snack van gefrituurde deeg, met een vulling van kipgehakt, garnalen, ei, soeoen en verse groenten.
Een vegetarische versie is op aanvraag leverbaar.
Gepaneerd flensje met een hartige vulling.
Een vulling met vlees en groenten in een krokant gefrituurde filodeeg rolletje.
Een vegetarische versie is op aanvraag leverbaar.
Ketanrijst rolletje met een vulling van gekruid gehakt of kip wordt verpakt in aluminiumfolie geserveerd.
Gestoomd deegbroodje met een vulling van kip kerrie of gekruid gehakt.
Alle buffetten worden wam bij u aangeleverd en zijn inclusief chafing dishes met branders, opschepbestek en servetten. Koude schotels leveren we inclusief schalen en opschepbestek en servetten.